Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2016-02-08

  Västerbotten fortsatt bäst på låg användning av antibiotika

  Västerbotten har fortsatt lägst förskrivning av antibiotika i landet. Något som både läkare och invånare kan klappa sig själva på axeln för.

 • 2016-02-05

  Lex Maria: Långdragen utredning om cancer

  Redan när den äldre kvinnan sökte distriktsläkare för sina buksmärtor misstänkte man att hon hade en allvarlig sjukdom och hon remitterades vidare till sjukhus för utredning.

 • 2016-01-28

  Stora renoveringar vid Norrlands universitetssjukhus

  Flera större ombyggnationer och renoveringar är på gång vid Norrlands universitetssjukhus. Helt nya lösningar ska förhindra framtida problem. – Vi gör det för att personal och patienter ska ha bra lokaler och för att verksamheten ska kunna fortsätta utvecklas, säger Malin Viklands, projektsamordnare vid fastighet.

 • 2016-01-27

  Presskonferens efter landstingsstyrelsens sammanträde

  På fredag den 29 januari sammanträder landstingsstyrelsen i Umeå. För att berätta om styrelsens olika beslut bjuder presidiet in till en presskonferens.

 • 2016-01-27

  Lex Maria: Bristande dokumentation försvårade vård

  ​Mannen var andfådd och när han kom till hälsocentralen skickades han till sjukhus. Han fick intensivvård men då det visade sig att han var skriven i Västerbottens län överfördes han hastigt dit för specialistvård.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2015-10-06