Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2016-05-24

  Ungdomsmottagningskonferens i Skellefteå 24-27 maj

  Årets nationella ungdomsmottagningskonferens hålls i Skellefteå. Konferensen besöks av 400 deltagare från hela Sverige. Framför sig har de ett späckat schema med inspirerande föreläsare och nätverkande. Personalen i Skellefteå är även nominerade till priset Årets ungdomsmottagning 2016.

 • 2016-05-24

  Lex Maria: Fick dra ut två tänder

  Tidigare röntgenbilder visade vid en kontroll att mannen hade angrepp av karies. Angreppen missades dock av tandvården och när mannen fick akut tandvärk blev resultatet att man fick dra ut två tänder.

 • 2016-05-18

  Kunskap om cellprov ska inte begränsas av språk

  Västerbottens läns landsting och SFI-utbildningen (Svenska för invandrare) i Umeå gör tillsammans en specialinsats för att informera kvinnor med olika språk och bakgrund om vikten av att regelbundet ta cellprov. Detta i anslutning till Cellprovsveckan vars syfte är att uppmärksamma och sprida kunskap om cellprovtagning i hela Sverige.

 • 2016-05-17

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har sammanträtt

  Landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd har sammanträtt i dag, tisdag. Nämnden beslutade bland annat om en anpassning av vissa patient- och egenavgifter samt om investering av datortomografi och skelett- och lungutrustning till bild- och funktionsmedicin Västerbotten.

 • 2016-05-17

  Sommarplanering i hälso- och sjukvården

  Varje år planerar Västerbottens läns landsting för att vårdpersonalen ska kunna vara ledig på sommaren. Landstinget drar ner den planerade verksamhet under veckorna 23–34 och har cirka 70 procent av våra vårdplatser öppna på sjukhus och sjukstugor. Det är ungefär 20 platser färre jämfört med förra sommaren.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2016-05-25