Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-10-05

  Ett ställningstagande som kan rädda liv

  Ta ställning för donation – och du kan rädda liv. Måndag den 5 oktober startar Donationsveckan, som ska få fler att aktivt ta ställning till donation.

 • 2015-09-30

  Hur dricker du?

  Västerbottens läns landsting vill uppmana västerbottningarna att börja fundera över och testa sina alkoholvanor. Under oktober uppmärksammar vi hur alkohol påverkar hälsa och välmående i kampanjen ”Hur dricker du?”

 • 2015-09-29

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har sammanträtt

  Landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd har sammanträtt i dag, tisdag. Nämnden beslutade bland annat att upphandla fördjupade neuropsykiatriska utredningar och att fastställa en likabehandlingsplan för Västerbottens läns landsting.

 • 2015-09-29

  ​Krisövning i Lycksele

  ​Torsdag den 1 oktober genomförs en större krisövning i Lycksele som involverar polis, räddningstjänst och akutsjukvård.

 • 2015-09-29

  Nallesjukhus i Skellefteå på torsdag

  Förberedelserna är i full gång inför torsdagens stora barnevenemang på Skellefteå lasarett. Totalt kommer ett 70-tal deltagare från åtta olika förskolor i Norsjö och Skellefteå kommuner att delta.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10