Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-03-26

  Lex Maria: Riskbedömd man bröt höften

  En äldre man med utvecklad demens läggs in för utredning och samordning med kommunen. När han riskbedöms vid inläggningen anses han ha risk för att falla och han får därför en rollator som stöd.

 • 2015-03-25

  Lex Maria: Föll och bröt höften

  En kvinna med Alzheimers sjukdom läggs in på sjukhus eftersom hemsituationen blivit ohållbar. Fallrisken bedöms enligt rutinerna dagen efter inläggningen. Hon bedöms inte ha någon förhöjd risk att falla.

 • 2015-03-23

  Ny utbildningsmodell för specialistsjuksköterskor

  Akademisk specialisttjänstgöring, AST, för sjuksköterskor blir nu verklighet i Västerbottens läns landsting. Till hösten börjar tio sjuksköterskor specialistutbildningen som innebär att man studerar på halvtid och arbetar halvtid med bibehållen heltidslön.

 • 2015-03-23

  Lex Maria: Fick spruta i fel arm

  Pojken hade spastisk cerebral pares, CP, och skulle behandlas mot muskelspänning i ena armen. Han sövdes, men fick av misstag sprutan med så kallat botulinumtoxin i fel arm.

 • 2015-03-20

  Nytt väntrum för sjukresenärer på Nus

  På måndag den 23 mars öppnas ett nytt väntrum för sjukresenärer i centralhallen på Norrlands universitetssjukhus. Det innebär ökad komfort och bättre service för de som väntar på sjukresa med taxi, Sambulans och Ambuss.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10