Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-06-29

  Lex Maria: Medelålders kvinna tog sitt liv

  Patienten hade kontaktat vården med anledning av diverse problem. Hon fick träffa både läkare och sjukgymnast. Vid dessa kontakter framkom inte några tecken på nedstämdhet eller indikationer på att patienten inte ville leva.

 • 2015-06-25

  Färdigrökt för Fritze

  Fritze Lindholm i Skellefteå har slutat röka. Efter mer än 70 års ihärdigt blossande fick det vara nog. Landstingets satsning på rökfria operationer gav henne en knuff i rätt riktning och resten gick på ren viljestyrka och med hjälp av en massa kaffebönor.

 • 2015-06-23

  Lex Maria: Hörntänder kvar i käken

  När den tonåriga flickan kom på akutbesök till tandläkaren upptäckte man att hörntänderna i överkäken låg kvar inne i käken.

 • 2015-06-18

  Lex Maria: Man tog sitt liv

  Mannen hade under några månader sökt sin hälsocentral upprepade gånger för olika kroppsliga symptom. Han var också nedstämd och hade ångest och fick medicin och remiss till kurator.

 • 2015-06-17

  ​Lex Maria: Fick för hög dos smärtstillande

  Kvinnan hade diagnos på en psykiatrisk sjukdom och led också av posttraumatiskt stressyndrom och ADHD när hon sökte kontakt vården för att få centralstimulerande läkemedel.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10