Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-11-27

  Grundläggande sjukvård för nyanlända

  Med respekt, erfarenhet och full bemanning av alla yrkeskategorier kan Lövångers hälsocentral ge nyanlända både hälsoundersökning och en grundläggande hälso- och sjukvård.

 • 2015-11-25

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har sammanträtt

  Landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd har sammanträtt i dag, onsdag. Nämnden beslutade bland annat att delta i en regiongemensam upphandling av mobil MR-tjänst och att ta fram en tidsplan för hur man kan gå vidare med frågan att skapa ett beroendecentrum i Umeåområdet.

 • 2015-11-25

  Blodgivare sedan 50 år

  Rolf Appelblad har lämnat blod i 50 år. Han är en av tolv som gett under så lång tid. Idag blir han och fem andra 50-årsjubilarer tillsammans med 76 som lämnat i 25 år bjudna på middag av Blodsjukas förening i Umeå som tack.

 • 2015-11-20

  Unik gruppbehandling mot karies

  En liten del av befolkningen är mer känslig än andra för karies och det krävs ofta att dessa personer sköter sina tänder bättre än andra. Nu ska tandvården i Västerbotten, först i världen, erbjuda gruppbehandling till vuxna med återkommande hål i tänderna .

 • 2015-11-18

  Skydda dig själv genom att skydda antibiotikan

  Antibiotikaresistens är ett växande problem på många ställen i världen. – Antalet patienter med resistenta bakterier ökar även i Västerbotten, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare inom Västerbottens läns landsting.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2015-10-06