Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-04-24

  Motiverade medarbetare i landstingets medarbetarundersökning

  Årets medarbetarundersökning i Västerbottens läns landsting visar på det bästa resultatet någonsin. Även svarsfrekvensen ligger på topp då nära 76 procent av alla anställda svarat. Hur många som svarat, liksom övriga resultat, varierar mellan de olika verksamhetsområdena.

 • 2015-04-23

  Pressinbjudan: Ny miljö för barn i hjälpmedelsutställningen

  Hjälpmedel Västerbotten är länets specialenhet för hjälpmedel till personer med rörelsehinder, kommunikationssvårigheter och kognitiva nedsättningar. Den 28 april invigs en ny miljö för barn och unga i hjälpmedelsutställningen.

 • 2015-04-22

  Pressinbjudan: Föreläsning om arbetet med att förebygga livmoderhalscancer

  Björn Strander, gynekolog och ordförande i Nationella arbetsguppen för cervixcancerprevention, föreläser i Umeå fredag den 24 april om framgångar och utmaningar i arbetet med att förebygga livmoderhalscancer. Föreläsningen riktar sig till bland annat barnmorskor och cytodiagnostiker. Media hälsas välkomna att delta.

 • 2015-04-21

  Lex Maria: Riskerade vårdskada

  Under drygt ett år inträffade fem händelser där patienter skadades eller riskerade att skadas i vården vid en av länets sjukhuskliniker.

 • 2015-04-15

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har sammanträtt

  Idag, onsdag, har landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd sammanträtt. Nämnden beslutade bland annat om att portabel provtagningsutrusning för PK(INR)-mätning i hemmet ska införas för vissa patientgrupper.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10