Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2014-09-30

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har sammanträtt

  Idag, tisdag, har landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd sammanträtt. Nämnden beslutade bland annat att godkänna delårsrapporten per augusti 2014, om nya läkemedel och om samverkan mellan regionala cancercentrum.

 • 2014-09-30

  Västerbottens läns landsting övar ledning vid allvarlig händelse

  Västerbottens läns landsting har utarbetade planer och metoder för att hantera både stora och allvarliga händelser. Vecka 40 sätts krisberedskapen på prov under två stora övningar.

 • 2014-09-29

  Förtroende är nyckeln till landets bästa MS-vård

  MS-sjuksköterskorna tog över vissa av läkarnas arbetsuppgifter och det gjorde att mer tid frigjordes för patienterna. Omstruktureringen har gjort att Västerbotten är det enda landsting i landet som uppfyller samtliga kvalitetsmål som har upprättas av Svenska MS-sällskapet. Även Neuroförbundet lyfter fram det goda samarbetet i sin senaste rapport.

 • 2014-09-26

  Hej då tobak!

  En tobaksfri framtid är målet när årets viktigaste konferens för tobaksprevention, LUFT-konferensen, hålls i Umeå den 2–3 oktober. Programmet innehåller föreläsningar och workshops med experter från hela världen.

 • 2014-09-26

  Färre cancerfall i en tobaksfri värld

  – Tobaksförebyggande arbete är otroligt viktigt i kampen mot cancer. Vi har kommit långt i Norden men kan inte sluta nu. Nästa steg är en nollvision, säger Anne Lise Ryel, generalsekreterare i den norska Cancerfonden.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10