Pressrum

Här hittar du aktuell information som riktar sig till journalister och media.

Vi använder tjänsten Mynewsdesk för våra pressmeddelanden och i vårt pressrum på Mynewsdesk kan du prenumerera på dem på flera olika sätt. Klickar du på ett pressmeddelande öppnas ett nytt webbläsarfönster och du kan läsa hela meddelandet.

 

Pressmeddelanden

 • 2015-01-30

  Landstinget satsar på ekologisk mat

  Patienter och personal på Norrlands universitetssjukhus ska erbjudas ekologisk mat i större utsträckning än tidigare. 25 procent av de livsmedel som sjukhuset köper in ska vara ekologiska.

 • 2015-01-27

  ​Lex Maria: Kräkning ledde till dödsfall

  Den åldrige mannen hade buksmärtor och man planerade därför att undersöka hans gallgångar med optik som förs ner via munnen.

 • 2015-01-26

  Bloggar om hälsa och identitet

  Hälsa kan vara allt från att ha en vän och röra på sig regelbundet till att känna sig hemma i sin kropp. Nikita Rissanen började sitt liv som Tarmo och går nu igenom en könsidentitetsutredning. Marielle Holmqvists största intresse är hälsa. Nu kan du följa deras bloggar på hälsa2020.se.

 • 2015-01-23

  Lex Maria: Komplicerad inläggning av venport

  ​Den äldre mannen led av förmaksflimmer och en aggressiv cancer. För att kunna behandla med cellgifter in i kroppens stora blodkärl beslutar man att sätta in en så kallad venport.

 • 2015-01-23

  Folktandvården Teg i nya lokaler

  ​Måndag den 26 januari öppnar Folktandvården Teg sina nya lokaler på Länsmansvägen 5 i Umeå. Kliniken är först ut av länets tandvårdskliniker att moderniseras och byggas efter ett nytt koncept som ska öka tillgängligheten för patienter och personal.

Läs fler pressmeddelanden i vårt pressrum på Mynewsdesk

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-01-10