Forskningsnyheter

 

 • 2014-11-18

  Nytt arytmilabb på Hjärtcentrum

  Nya lokaler, ett extra labb och en teknik som ger mindre risker för patienterna och som är lättare att använda. Investeringen på 30 miljoner fördubblar kapaciteten på Hjärtcentrums arytmilabb i Umeå.

 • 2014-11-17

  Nio miljoner till universitetssjukhuset

  En generös donation från industrimannen Carl Bennet förstärker med en ny professur forskningen i medicinsk teknik och ger starkt stöd till Hjärtcentrum vid Norrlands universitetssjukhus.

 • 2014-11-10

  Stenålderskost ger positiva hälsoeffekter efter klimakteriet

  Stenålderskost kan ge kvinnor efter klimakteriet kraftfullt positiva effekter på energiintag och kroppssammansättning, men även på blodfetter och inlagring av fett i levern.

 • 2014-10-15

  Distansteknik gav inlandsborna snabbare vård

  27 dagar i stället för 114! Avancerad hjärtdiagnostik på distans kortade radikalt väntetiderna för patienter i Västerbottens inland.

 • 2014-10-13

  Vanligt munsår ökar risk för demens

  Infektion med herpes simplexvirus ökar risken för Alzheimers sjukdom. Det konstaterar forskare vid Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus i två studier i tidskriften Alzheimer’s & Dementia

 • 2014-10-06

  PET-MR ger guldläge för forskarna

  På måndagen invigdes den nya PET-MR-kameran vid Norrlands universitetssjukhus. Med den växer möjligheterna att förutsäga resultatet av en cancerbehandling avsevärt.

 • 2014-09-30

  Föredöme i vård av extremt för tidigt födda

  Socialstyrelsen har publicerat en vägledning för vård av extremt för tidigt födda barn. Det finns lokala skillnader i landet, men Nus ligger i framkant.

Alla forskningsnyheter

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2014-10-07