Folktandvården - hälsa genom hela livet

Att uppnå en bättre tandhälsa är grunden för vårt arbete och inom Folktandvården finns allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård. Vi erbjuder en hälsoinriktad vård på dina villkor och efter dina behov.

 

Tandvård för barn och unga

Barn och ungdomar har fri tandvård till och med det år man fyller 19 år.  Det gäller även akuttandvård och specialisttandvård. Från och med den 1 januari det år man fyller 20 år betalar man själv för sin tandvård. Till vänster under rubriken Hitta rätt i folktandvården finns telefonnummer och adresser till alla folktandvårdskliniker i länet.

 

Frisktandvård

Från det år du fyller 20 kan du teckna avtal om Frisktandvård. Du betalar en fast avgift och får all tandvård du behöver för friska tänder. Tillsammans med dig vill Folktandvården fortsätta hålla dina tänder starka och fräscha. Länk till mer information om frisktandvård

Fråga Folktandvården

Undrar du över något om dina tänder, tandvård eller din tandhälsa? Ställ din fråga till Folktandvårdens specialister med vårt Formulär.

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2013-10-22